'Samen op stap' dagen op de Paltz

Wat was het weer een fantastisch samen zijn op de ‘Samen op stap’ dagen op de Paltz in Soest. Op 1 van de 4 georganiseerde dagen konden de kinderen samen met hun ouder(s) en meeleefouder(s) genieten van elkaar en van het leuke programma.

De dag begon met het weerzien en bijkletsen van alle deelnemers onder het genot van een drankje in de Villa. Om 11 uur klonk de bel waarna we de stoet volgden naar de kapschuur, waar de voorstelling ‘Koning Sam’ de kinderen, en stiekem ook de ouders, in hun greep hield. Met een warming up voor lijf en stem, volgden we koning Sam en Alfred Jodocus Kwak naar het koningschap in Hotsknotsbotswana met een lach en een traan. Een aanrader!

De honger werd gestild met poffertjes en patat waarna de groepsfoto in het bos natuurlijk niet mocht ontbreken. Ieder gematcht gezin is vastgelegd met een polaroid, 1 voor het gezin en 1 voor het meeleefgezin welke door middel van een magneet op de koelkast ‘geplakt’ wordt. Hoe vertrouwd is het voor het kind om zowel bij de ouder(s) als de meeleefouder(s) dezelfde foto te zien hangen van zijn dierbaren bij elkaar.

Wat hebben we van elkaar genoten, 1 ouder zei: ”Ik vergeet helemaal dat mijn kind bij een meeleefgezin is, het voelt als bij vrienden. Hun kinderen komen ook wel eens bij mij spelen”. Het is uitgegroeid tot een echt netwerkgezin.

De dag werd afgesloten met het verkennen van het landgoed; de klomp van Alfred, de schommels, het doolhof, het kabouterdorp en de krokodillen.

We kijken met veel plezier terug op dit 2e ‘Samen op stap’ evenement. We zien nu al naar uit naar de 3e editie. Dit ‘Samen op stap’ evenement zal altijd in de meivakantie plaatsvinden. Dus ouders en meeleefouders, noteer vast in je agenda; ‘Samen op stap’ in de week van 25 april t/m 3 mei 2020! Tot volgend jaar!

Terug naar overzicht