Login
Het verhaal van...
We kijken er iedere keer weer naar uit
Na een weekend bij ons mist hij zijn moeder enorm
Plek voor een kind in huis en hart
We kunnen op deze manier echt iets betekenen voor een kind
De kinderen kijken uit naar haar komst

Linda

Meeleefouder

"We kijken er iedere keer weer naar uit"

Het is al zo vertrouwd dat hij steeds komt, we zijn er helemaal op ingesteld. Het geeft ons zelf zoveel plezier om lekker met hem te kunnen spelen op het kleed! En altijd even naar buiten. Zo klein als hij is, herkent hij ons huis al aan de buitenlamp en begint te lachen. Als z'n moeder hem komt ophalen zwaait hij met zijn armen en benen, zo blij is hij dan. Er gaat niets boven je eigen ouders . . . . !

Gerard

Meeleefouder

"Na een weekend bij ons mist hij zijn moeder enorm"

Als voormalig leraar weet Gerard hoe belangrijk een stabiele en veilige omgeving is voor een (jong) kind. Zijn vrouw Mellani kent uit haar werk de problemen van moeder Else goed. Ze vinden het ook 'gewoon gezellig' om een jong kind in huis te hebben nu het eigen kroost al wat ouder is. In het weekend speelt hij met hun zoons, dat vindt hij heel stoer! Hij speelt op straat met steeds dezelfde vriendjes. Hij geniet, maar als zijn moeder hem weer komt ophalen is hij enorm blij. Hij heeft haar dan toch echt gemist!

Sylvia

ouder van Sammy

"Plek voor een kind in huis en hart"

Met een gerust hart brengt Sylvia van Eck haar 2-jarige dochtertje Sammy elke week naar Saskia in een ander en veel groter gezin. Als de grotere kinderen naar school zijn spelen ze samen. Sylvia: "Sammy kijkt er iedere keer weer naar uit" Dat geeft de doorslag. Want zij komt op de eerste plaats. Ze is blij dat ze toch in zee is gegaan met een meeleefgezin bij haar in de Betuwe. Ze kan het andere ouders echt aanraden. Ze heeft een depressie gehad en heeft hartklachten. Na de zwangerschap heeft haar partner haar in de steek gelaten. "Ik stond er opeens alleen voor".

Hans

Meeleefgezin

"We kunnen op deze manier echt iets betekenen voor een kind"

Glenn van 2,5 pakt een duplopoppetje en stopt dat in een speelgoedpicknickmandje. ,,Hier,’’ geeft Hans van Haaften, die naast het jongetje op de grond zit, hem nog een blokje. ,,Dit kan er ook in.’’ Er breekt een lachje door op het gezichtje van Glenn. Moeder Joyce is erg blij met het meeleefgezin. "Het is fijn dat Glenn zo goed met ze kan opschieten en dat hij bij hen een veilige plek heeft.." zegt ze. "En dat ik zelf dan een beetje tot rust kan komen." De tijd dat Glenn bij het meeleefgezin is, gebruikt ze onder meer om te solliciteren. Ze zoekt werk in de administratieve sector. Joyce is alleenstaand. "Voor Glenn is er nu geen vader in beeld," zegt ze. Hans kan die rol voor een deel vervullen.

Esther

Meeleefouder

"De kinderen kijken uit naar haar komst"

Ze hadden nog graag een broertje of zusje gekregen en zijn helemaal weg van Evi, die iedere week een dag bij hen thuis komt. Esther vond het best spannend om weer voor een baby te zorgen. "Je bent alweer vergeten wat er allemaal bij komt kijken'. Ze voelde wel gelijk een klik met de moeder van Evi en in de wenfase kwam haar moeder steeds mee. Zo kon ze precies vertellen wat Evi bij haar gewend was. Fijn om dat zo te kunnen overnemen!